Sint Maarten, lichtfeest voor kinderen

Op 11 november wordt er weer Sint Maarten gevierd. Buurtcentrum De Boog in Galecop heeft dit evenement met succes in Nieuwegein geïntroduceerd. Vanuit de wijk Batau-Noord kwam bij ’t Klokhuis de vraag binnen of ‘ook in onze wijk’ een Sint Maarten optocht voor kinderen gehouden zou kunnen worden. Het buurtcentrum gaat hier graag op in en dus….. wordt op dinsdag 11 november ook in de wijk Batau het ‘Sinte Maarten’ gevierd met een lampionnenoptocht voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

De lampionnenoptocht start 11 november vanuit buurtcentrum ’t Klokhuis aan de Nedereindseweg 401 (gebouw Time Out) en heeft twee routes. De kinderen uit Batau-Zuid lopen in hun wijk en de kinderen uit Batau-Noord in die van hen. Verzamelen is om 18.15 uur en om 18.30 uur vertrekt de groep. Na ongeveer een uur komt iedereen weer terug in ’t Klokhuis en krijgen alle kinderen een beker warme chocolademelk en wat lekkers. Het aanbellen bij de bewoners gebeurt hierna.

In Buurtcentrum ’t Klokhuis kunnen kinderen op de woensdagen 29 oktober en 5 november hun eigen lampion komen maken tijdens de Kinderplaneet.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk